Pengalaman. Keyakinan.

TALIAN PELABUR : +603 2785 9900


PRIVASI & DASAR

 
 
 

PRIVASI & DASAR



Privasi & Dasar


This Privacy Notice sets out how Pelaburan MARA Berhad and its related and subsidiary companies, including but not limited to, PMB Investment Bhd, PMB Tijari Bhd, PMB Assets Sdn Bhd, PMB Consulting Sdn Bhd, and PMB Nominees (Tempatan) Sdn Bhd (collectively referred to as “Pelaburan MARA Group”, “us” or “we”) collect, store and handle personal information (as defined below) of individuals in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) and the laws of Malaysia.

Please read this Privacy Notice to understand how we use the personal information we may collect from you. By providing your personal information to us, you are consenting to this Privacy Notice and the collection, use, access, transfer, storage and processing of your personal information as described in this Privacy Notice.

This Privacy Notice explains:

  • What type of personal information we collect;
  • When and how we collect your personal information;
  • How we use your personal information;
  • When we disclose your personal information; 
  • When we transfer your personal information abroad; and
  • Your right to access and correct your personal information

Notis Privasi ini menetapkan bagaimana Pelaburan MARA Berhad dan syarikat-syarikat subsidiari dan yang berkaitan dengannya, termasuk tetapi tidak terhad kepada, PMB Investment Berhad, PMB Tijari Berhad, PMB Assets Sdn Bhd, PMB Consulting Sdn Bhd, dan PMB Nominees (Tempatan) Sdn Bhd (secara kolektifnya dirujuk sebagai “Kumpulan Pelaburan MARA”, atau “kami”) mengumpul, menyimpan dan menangani maklumat peribadi (sepertimana ditakrifkan di bawah) individu-individu menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”) dan perundangan Malaysia.

Sila teliti Notis Privasi ini untuk memahami bagaimana kami menggunakan maklumat peribadi yang kami kumpulkan dari anda. Dengan memberikan maklumat peribadi, anda menerima Notis Privasi ini dan pengumpulan, penggunaan, capaian, pemindahan, penyimpanan dan pemprosesan maklumat peribadi anda sebagaimana yang diterangkan di dalam Notis Privasi ini. 

 

Our Commitment To You

We value your trust and are committed to protecting your personal information. To ensure that you can make informed decisions and feel confident about supplying your personal information to us when using any of our our websites, products and/or services, we provide you with this Privacy Notice outlining our practices and the choices you have concerning how your personal information is being collected and used by us.

Komitmen Kami Kepada Anda

Kami menghargai keyakinan anda dan komited melindungi maklumat peribadi anda. Untuk memastikan bahawa anda boleh memutuskan dan merasa yakin untuk memberikan maklumat peribadi anda kepada kami apabila menggunakan mana-mana laman web, produk dan/atau perkhidmatan kami, kami memberikan anda Notis Privasi ini yang menggariskan amalan-amalan kami dan pilihan-pilihan yang anda ada berkaitan dengan bagaimana maklumat peribadi anda dikumpulkan dan dimanfaatkan oleh kami.

Defining Personal Information

Personal information refers to any information which relates directly or indirectly to you. This includes any information that can be used to distinguish, identify or contact you. Personal information encompasses sensitive personal information which relates to information relating to your health, political opinions, religious beliefs or faiths, commission or alleged commission of offence, or any personal information as may be specified by the relevant authority.

For the avoidance of doubt, please note that this Privacy Notice is applicable only if you are a natural person.

Takrifan Maklumat Peribadi

Maklumat peribadi merujuk kepada apa-apa maklumat yang mengaitkan dengan diri anda secara langsung atau tidak langsung. Ini termasuklah maklumat yang boleh digunakan untuk membeza, mengenalpasti dan menghubungi anda. Maklumat peribadi merangkumi maklumat peribadi sensitif yang berkaitan dengan kesihatan, pendapat politik, kepercayaan agama, perlakuan atau tuduhan perlakuan kesalahan, atau apa-apa maklumat peribadi yang diputuskan oleh pihak berkuasa.

Sebagai penjelasan, sila ambil perhatian bahawa Notis Privasi ini hanya digunapakai sekiranya anda adalah orang perseorangan.

What Type of Personal Information We Collect

In order for us to provide you with our products and/or services and to operate in an efficient and effective manner by providing you with the best service possible, we need to collect relevant personal information from you. The personal information collected by us may include (but is not limited to) the following:-

  • contact information such as your name, date of birth, identification supporting documents (including NRIC or passport number), gender, nationality and race, current private and/or business address, telephone or mobile phone number, fax number, email address;
  • your occupation, current and past employment;
  • your academic or professional qualifications;
  • your financial standings such as salary/earnings, expenditures, asset/wealth possessions;
  • your bank account details;
  • your personal profile, interests and preferences to help us tailor offerings of our products and/or services which would suit you best;
  • clickstream data when you visit any of our websites (for example the pages you access and the services and/or products you browsed);
  • recording of your image via CCTV cameras when you visit our offices; and/or
  • recording of calls placed by you to our help desk for our service enhancement and improvement

Apakah Jenis Maklumat Peribadi Kami Kumpulkan

Untuk membolehkan kami memberikan anda produk dan/ atau perkhidmatan kami dan beroperasi dengan cekap dan berkesan dengan sebaik mungkin, kami perlu mengumpulkan maklumat peribadi yang berkenaan daripada anda. Maklumat peribadi yang kami kumpulkan termasuklah (tetapi tidak terhad kepada) yang berikut: -

  • maklumat perhubungan seperti nama, tarikh lahir, pengenalan diri (termasukah nombor kad pengenalan atau pasport), jantina, kewarganegaraan dan kaum, alamat persendirian dan/atau perniagaan terkini, nombor telefon atau telefon mudah-alih, nombor faksimili, alamat e-mel anda;
  • pekerjaan terkini dan lampau anda;
  • kelayakan akademik atau profesional anda;
  • kedudukan kewangan anda seperti gaji/ perolehan, perbelanjaan, pemilikan aset/ kekayaan;
  • maklumat akaun bank anda;
  • profil, minat dan kecenderungan anda yang membantu kami memadankan produk dan/ atau perkhidmatan kami yang sesuai dengan anda;
  • data ‘clickstream’ apabila anda mengakses laman-laman web kami (contohnya halaman yang anda akses atau produk dan/ atau perkhidmatan kami yang anda layari);
  • rakaman imej anda melalui CCTV apabila anda mengunjungi pejabat-pejabat kami; dan/atau
  • rakaman perbualan apabila anda menghubungi kami melalui telefon.  

When and How We Collect Your Personal Information?

We may collect personal information directly from you when you:-

  • communicate with us (for example when you submit an application form to become our client, agent, employee or vendor, or when you contact us for any enquiries including by calling our customer service);
  • register or subscribe for a product and/or service or our publications (for example, newsletters);
  • participate in any of our surveys;
  • enter into or participate in any competitions, contests or loyalty programmes run/organised by us;
  • register interest and/or request for information of (through our online portals or other available channels) our products and/or services
  • respond to any marketing materials we have sent out;
  • commence a business relationship with us (for example, as a service provider/business partner);
  • visit any of our offices;
  • visit or browse our websites;
  • lodge a complaint with us; and/or
  • provide feedback to us (for example via our websites or in hard copy)

Other than personal information obtained from you directly (as detailed above), we may also obtain your personal information from third parties we deal with  or are connected with you (credit reference agencies or financial institutions), and from such other sources where you have given your consent for the disclosure of information relating to you, and/or where otherwise lawfully permitted.

Bila dan Bagaimana Kami Mengumpulkan Maklumat Peribadi Anda?

Kami mengumpul maklumat peribadi anda secara langsung  apabila anda –

  • berkomunikasi dengan kami (contohnya apabila anda menyerahkan borang permohonan untuk menjadi pelanggan, agen, kakitangan atau pembekal kami, atau apabila anda menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan termasuklah panggilan kepada perkhidmatan pelanggan);
  • mendaftar atau melanggan produk dan/ atau perkhidmatan atau penerbitan kami (seperti risalah berita);
  • mengambil bahagian di dalam kaji selidik kami;
  • mengambil bahagian di dalam mana-mana pertandingan, atau program ‘loyalty’ yang dijalankan/ disusun oleh kami;
  • menyatakan minat dan/ atau permintaan kepada maklumat  mengenai produk dan perkhidmatan kami (melalui portal atas talian atau mana-mana saluran yang ada);
  • memberi maklum balas kepada mana-mana bahan-bahan pemasaran yang kami telah sebarkan;
  • memulakan hubungan perniagaan dengan kami (seperti menjadi pembekal perkhidmatan/ rakan perniagaan);
  • mengunjungi mana-mana pejabat kami;
  • melawati atau melayari laman-laman web kami;
  • mengemukakan aduan kepada kami; dan/ atau
  • memberi maklum balas kepada kami (samada melalui laman-laman web kami atau salinan cetak)

Selain dari maklumat peribadi yang diperolehi daripada anda secara langsung seperti di atas, kami juga mengumpul maklumat peribadi anda dari pihak ketiga yang berurusan dengan kami atau yang berhubungkait dengan anda (agensi rujukan kredit atau institusi-institusi kewangan), dan daripada lain-lain sumber di mana anda telah memberikan kebenaran untuk penzahiran kepada maklumat berkaitan dengan anda, dan/atau yang dibenarkan oleh perundangan.

How We Use Your Personal information

We may collect and use personal information from you or from the category of third parties identified in this Privacy Notice, for one or more of the following purposes:-

  • to verify your identity;
  • to assess and process your application(s) /request(s) for our products and/or services;
  • to provide you with the products and/or services you have requested;
  • to administer and manage the products and/or services we provide you;
  • to investigate and resolve any product and/or service issues, queries, complaints or other enquiries that you have submitted to us;
  • to assess risk profile and/or verify credit worthiness;
  • to detect and prevent fraudulent activity;
  • to manage our supply chain;
  • to keep in contact with you and provide you with any information you have requested;
  • to engage in business transactions in respect of products and/or services to be offered and provided to you
  • to establish and better manage any business relationship we may have with you;
  • to process any communications you send us (for example, answering any queries and dealing with any complaints and feedbacks);
  • to help us monitor and improve the performance of our products and services, our customer relations personnel and service providers and our websites and to make these more efficient;
  • to manage staff training and quality assurance
  • to notify you about benefits and changes to the features of our products and/or services
  • to determine how can we improve services to you
  • to produce data, reports and statistics which shall be  anonymized or aggregated in a manner that does not identify you as an individual;
  • to investigate, respond to, or defend claims made against, or involving us;
  • to conduct marketing activities (for example, market research);
  • to maintain records required for security, claims or other legal purposes;
  • to comply with legal and regulatory requirements; and/or
  • for any other purposes that is required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities

Bagaimana Kami Menggunakan Maklumat Peribadi Anda?

Kami mengumpul dan menggunakan maklumat peribadi daripada anda atau daripada pihak ketiga yang dikenalpasti di dalam Notis Privasi ini, untuk tujuan atau tujuan-tujuan berikut: -

  • mengesahkan identiti anda;
  • menilai dan memproses permohonan/ permintaan kepada produk dan/atau perkhidmatan kami;
  • membekalkan kepada anda produk dan/atau perkhidmatan yang anda telah minta;
  • mentadbir dan mengurus produk dan/atau perkhidmatan yang kami bekalkan kepada anda;
  • menyiasat dan menyelesaikan isu, pertanyaan, atau aduan mengenai produk dan/atau perkhidmatan yang anda telah majukan kepada kami;
  • menilai profil risiko dan/atau mengesahkan kebolehpercayaan kredit;
  • mengesan dan mencegah aktiviti penipuan;
  • mengurus rangkaian bekalan kami;
  • mengekalkan perhubungan dengan anda dan membekalkan anda apa-apa maklumat yang anda minta;
  • melangsungkan urusniaga berkaitan produk dan/atau perkhidmatan yang ditawarkan dan dibekalkan kepada anda;
  • mewujudkan dan mengurus dengan baik sebarang hubungan perniagaan yang kami ada dengan anda;
  • memproses sebarang komunikasi yang anda sampaikan kepada kami (seperti menjawab pertanyaan dan mengendalikan sebarang aduan dan maklum balas)
  • membantu kami memantau dan memperbaiki prestasi produk dan perkhidmatan kami, kakitangan hubungan pelanggan dan pembekal perkhidmatan kami dan laman-laman web kami, dan menjadikan kesemua ini lebih cekap;
  • mengurus latihan kakitangan dan jaminan mutu;
  • memberitahu anda mengenai manfaat dan perubahan ke atas ciri-ciri produk dan/ atau perkhidmatan kami;
  • menetapkan bagaimana kami memperbaiki perkhidmatan kami kepada anda;
  • menerbitkan data, laporan dan statistik yang dikeluarkan tanpa nama atau dihimpunkan dengan kaedah yang tidak mengenalpasti anda sebagai orang perseorangan;
  • menyiasat, memberikan respons kepada, atau membela sebarang tuntutan terhadap, atau yang melibatkan kami;
  • menjalankan aktiviti-aktiviti pemasaran (seperti penyelidikan pasaran);
  • mengekalkan rekod yang diperlukan untuk keselamatan, tuntutan atau tujuan perundangan;
  • mematuhi kehendak-kehendak perundangan dan kawal selia; dan/atau
  • memenuhi lain-lain tujuan yang diperlukan atau dibenarkan oleh undang-undang, pengawalaturan, garis panduan dan/atau pihak berkuasa kawal selia.

Disclosure of Your Personal information

As a part of providing you with our products and/or services and the management and/or operation of the same, we may be required or need to disclose information about you to the following third parties:

  • law enforcement agencies;
  • government agencies;
  • companies and/or organizations that act as our agents, contractors, service providers and/or professional advisers;
  • companies and/or organizations that assist us in processing and/or otherwise fulfilling transactions and providing you with products and/or services that you have requested or subscribed for;
  • our business associates and other parties for purposes that are related to the purpose of collecting and using your personal information; and/or
  • other parties in respect of whom you have given your express or implied  consent

subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to us.

 Penzahiran Maklumat Peribadi Anda

Di dalam menyampaikan produk dan/atau perkhidmatan kami kepada anda, dan menguruskan dan/atau mengendalikan produk dan perkhidmatan, kami mungkin diperlukan untuk menzahirkan maklumat mengenai anda kepada pihak-pihak ketiga seperti berikut:

  • agensi-agensi penguatkuasa undang-undang;
  • agensi-agensi kerajaan;
  • syarikat-syarikat dan/ atau organisasi-organisasi yang bertindak bagi pihak kami selaku agen, kontraktor, penyumbang perkhidmatan dan/ atau perunding professional;
  • syarikat-syarikat dan/ atau organisasi-organisasi yang membantu kami di dalam memproses dan/atau menyempurnakan urusniaga dan menyampaikan produk dan/ atau perkhidmatan kepada anda yang anda minta atau langgani;
  • rakan-rakan perniagaan kami dan lain-lain pihak untuk tujuan yang berkaitan dengan pengumpulan dan penggunaan maklumat peribadi anda; dan/ atau
  • sebarang pihak yang mana anda telah memberikan kebenaran yang jelas atau tersirat,

tertakluk, pada setiap masa, kepada sebarang undang-undang (termasuklah peraturan, garispanduan dan/ atau kewajipan) yang dikenakan ke atas kami.

Direct Marketing

We may use your personal information to provide you with information about our and third party services and/or products, which may be of interest to or benefit you, except where otherwise requested or notified by you.

In certain instances, we may disclose your personal information to our strategic partners. However, please note that we will only disclose your personal information to our strategic partners where you have subscribed for particular services or products which require such disclosure, and/or where your consent has been obtained, subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to us.

We take reasonable steps to ensure that our agreements with our strategic partners include appropriate privacy and confidentiality obligations.

If you do not wish your personal information to be utilized for the purposes of marketing or should you change your mind in relation to your previous decision, please contact us via the contact details provided below. Your latest written instructions to us will prevail.

Pemasaran Langsung

Kami mungkin menggunakan maklumat peribadi anda untuk menyampaikan kepada anda maklumat mengenai produk dan/ atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh kami atau pihak ketiga yang mungkin menarik minat atau memberi manfaat, kecuali diminta atau dimaklumkan sebaliknya oleh anda.

Di dalam keadaan-keadan yang tertentu, kami mungkin menzahirkan maklumat peribadi anda kepada rakan-rakan strategik kami. Walau bagaimanapun, kami hanya menzahirkan maklumat peribadi anda kepada rakan-rakan strategik kami ketika anda telah melanggani produk dan/ atau perkhidmatan kami yang memerlukan penzahiran kepada maklumat sedemikian, dan/ atau anda telah memberikan kebenaran terhadapnya, tertakluk, pada setiap masa, kepada sebarang undang-undang (termasuklah peraturan, garispanduan dan/ atau kewajipan) yang dikenakan ke atas kami.

Kami mengambil langkah-langkah yang wajar bagi memastikan perjanjian dengan rakan-rakan strategik kami mengandungi kewajipan privasi dan kerahsiaan yang sepatutnya.

Sekiranya anda tidak mengingini maklumat peribadi anda digunakan untuk tujuan pemasaran atau berubah fikiran terhadap keputusan anda terdahulu, sila hubungi kami melalui butiran perhubungan yang diberikan di bawah. Arahan bertulis anda yang terkini kepada kami adalah diterima pakai.

Job Applicants

We collect and use your personal information provided in connection with an application for employment to determine your suitability for a position with us and, if applicable, your terms of employment or engagement.

We may disclose your personal information to third parties to verify or obtain additional information including education institutions, current/previous employers and credit reference agencies. We may retain unsuccessful applications to match your skills to future job opportunities.

Pemohon Kerja

Kami mengumpul dan menggunakan maklumat peribadi yang dibekalkan anda bersabit dengan permohonan pekerjaan dengan kami bagi menentukan kesesuaian anda dengan jawatan yang ditawarkan oleh kami dan, sekiranya diterima, terma-terma perjawatan anda.

Kami mungkin menzahirkan maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga untuk mengesahkan maklumat atau mendapatkan maklumat tambhan antaranya institusi pengajian, majikan terkini/ lampau dan/ atau agensi rujukan kredit. Kami mungkin menyimpan permohonan yang tidak berjaya untuk memadankan kebolehan anda dengan peluang-peluang pekerjaan di masa depan dengan kami.

What If Personal Information Provided By You Is Incomplete?

Where indicated (for example in registration/application forms), it is obligatory to provide your personal information to us to enable us to process your application or transaction for our products and/or services. Should you decline to provide such obligatory personal information, we may not be able to process your application or registration, or provide you with our products and/or services.

Bagaimana Sekiranya Maklumat Peribadi Anda Tidak Lengkap?

Apabila ditandakan (contohnya di dalam borang pendaftaran/ permohonan) ianya adalah kewajipan anda membekalkan maklumat berkenaan untuk membolehkan kami memproses permohonan atau urusniaga anda berkaitan dengan produk dan/atau perkhidmatan kami. Sekiranya anda enggan membekalkan maklumat peribadi anda yang diwajibkan, kami mungkin tidak dapat memproses permohonan atau pendaftaran anda, atau menyampaikan produk dan/atau perkhidmatan kami kepada anda.

Your Rights to Access and Correct Your Personal Information

We can assist you to access and correct your personal information held by us.

Where you wish to have access to your personal information in our possession, or where you are of the opinion that such personal information held by us is inaccurate, incomplete, misleading or where relevant, not up-to-date, you may make a request to us by contacting the contact details provided below. You should quote your name, address and phone/account number and provide brief details of the information you want a copy of in any such request. We shall charge a processing fee for searching for and providing you with access to your personal information to cover administration costs.

We will use reasonable efforts to comply with your request to access or correct your personal information within 21 days of receiving your request and the relevant processing fee.

Please note that we may have to withhold access to your personal information in certain situations, for example when we are unable to confirm your identity or where information requested for is of a confidential commercial nature or in the event we receive repeated requests for the same information. Nevertheless, we will notify you of the reasons for not being able to accede to your request.

Hak-hak Anda Mencapai dan Membetulkan Maklumat Peribadi Anda

Kami boleh membantu anda mencapai dan membetulkan maklumat peribadi anda di dalam simpanan kami.

Sekiranya anda ingin mencapai maklumat peribadi anda, atau sekiranya anda berpendapat maklumat peribadi anda tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan, dan bukan yang terkini, anda boleh mengemukakan permintaan kepada kami melalui butiran perhubungan kami yang dinyatakan di bawah ini. Anda perlu menyatakan nama, alamat dan nombor telefon/ akaun anda, dan huraian ringkas mengenai maklumat yang anda inginkan di dalam permintaan tersebut. Kami mengenakan yuran pemprosesan untuk mencari dan membekalkan anda dengan capaian kepada maklumat peribadi anda untuk kos-kos pentadbiran.

Kami akan memenuhi permintaan anda untuk mencapai atau membetulkan maklumat peribadi anda dalam tempoh dua puluh satu (21) hari selepas menerima permintaan anda dan yuran pemprosesan.

Please note that we may have to withhold access to your personal information in certain situations, for example when we are unable to confirm your identity or where information requested for is of a confidential commercial nature or in the event we receive repeated requests for the same information. Nevertheless, we will notify you of the reasons for not being able to accede to your request.

Your obligations

You are responsible for providing accurate and complete information to us about yourself and any other person whose personal information you provide us and for updating this personal information as and when it becomes incorrect or out of date by contacting the contact details provided below. This obligation is a condition to the provision of our products and/or services to you and/or any other person authorized or permitted by you.

In the event you may need to provide us with personal information relating to third parties (for example about your spouse or children or where you are the designated person in charge (from an organization or company) for dealing with us, if you are acquiring and are responsible for a service and/or product that they will use), you confirm that you have (i) obtained their consent or otherwise entitled to provide their personal information to us and for us to use accordingly, and (ii) informed them to read this Privacy Notice at our websites.

Kewajipan Anda

Anda bertanggungjawab untuk membekalkan maklumat yang tepat dan lengkap kepada kami mengenai diri anda dan individu lain yang berkaitan yang anda berikan kepada kami, dan mengemaskinikan maklumat-maklumat peribadi bila mana ianya tidak lagi tepat atau lapuk, dengan menghubungi kami melalui butiran perhubungan seperti di bawah ini. Kewajipan ini adalah syarat kepada penyampaian produk dan/ atau perkhidmatan kami kepada anda dan/atau sebarang individu yang dibenarkan atau diizinkan oleh anda.

Bila mana anda diperlukan untuk membekalkan kami dengan maklumat peribadi berkaitan dengan pihak-pihak ketiga (seperti pasangan atau anak-anak atau di mana anda dilantik sebagai orang yang bertanggungjawab (bagi pihak organisasi atau syarikat) berurusan dengan kami,sekiranya anda mendapatkan atau bertanggungjawab terhadap produk dan/ atau perkhidmatan kami yang mereka bakal memanfaatkan,  anda mengesahkan bahawa anda i) telah mendapat persetujuan atau berhak untuk membekalkan maklumat peribadi mereka kepada kami dan untuk kami menggunakannya, dan ii) memaklumkan kepada mereka untuk membaca Notis Privasi ini di laman-laman web kami.

Online Dealings with Us

Cookies

We collect information about your use of our websites from cookies. Cookies are packets of information stored in your computer which assist your website navigation by customizing site information tailored to your needs. Cookies in themselves do not identify the individual user, just the computer used. You are not obliged to accept cookies.  If you are concerned, you can set your computer either to accept all cookies, to notify you when a cookie is issued, or not to receive cookies at any time. However, rejection of cookies may affect your use of our websites as we will be unable to personalize aspects of your use of the website.

Links to Third Party Websites

Please be informed that this Privacy Notice applies solely to our websites and does not apply to any third party websites you may access from our websites. To determine how they deal with your personal information, you should ensure that you read their respective privacy policies.

Urusan Dalam Talian Dengan Kami

‘Cookies’

Kami mengumpulkan maklumat mengenai pelayaran anda ke laman-laman web kami melalui ‘cookies’. ‘Cookies’ adalah bingkisan maklumat yang disimpan di dalam komputer anda yang membantu pelayaran laman web anda dengan menyesuai padan maklumat tapak dengan kehendak anda. ‘Cookies’ tidak mengenalpasti pengguna, hanya komputer yang digunakan.  Anda tidak wajib untuk menerima ‘cookies’. Sekiranya anda keberatan, anda boleh menetapkan komputer anda samada untuk menerima ‘cookies’, untuk memaklumkan kepada anda bila ‘cookies’ dikeluarkan, atau untuk tidak menerima ‘cookies’ pada sebarang masa. Walau bagaimanapun, penolakan kepada ‘cookies’ mungkin memberi kesan kepada pelayaran anda ke  laman-laman web kami memandangkan kami tidak dapat memperibadikan aspek-aspek pelayaran anda ke laman-laman web kami

Pautan ke Laman-laman Web Pihak Ketiga

Please be informed that this Privacy Notice applies solely to our websites and does not apply to any third party websites you may access from our websites. To determine how they deal with your personal information, you should ensure that you read their respective privacy policies.

Transfer of your personal information outside Malaysia

It may be necessary for us to transfer your personal information outside Malaysia if any of our service providers or strategic partners, who are involved in providing part of our products and/or services, are located in countries outside Malaysia (“foreign entities”). You consent to us transferring your personal information outside Malaysia in these instances. We shall take reasonable steps to ensure that any such foreign entities are contractually bound not to use your personal information for any reason other than to provide the products and/or services they are contracted by us to provide and to adequately safeguard your personal information.

Pemindahan Maklumat Peribadi Anda Ke Luar Malaysia

Ianya mungkin satu keperluan bagi kami memindahkan maklumat peribadi anda ke luar Malaysia bila mana sebarang pembekal perkhidmatan atau rakan strategik kami yang terlibat dalam menyampaikan sebahagian daripada produk dan/atau perkhidmatan kami berada di luar negara (“institusi asing”). Dalam keadaan ini, anda membenarkan kami memindahkan maklumat peribadi anda ke luar Negara. Kami akan mengambil langkah-langkah sewajarnya bagi memastikan institusi asing ini adalah terikat secara kontrak untuk menghadkan penggunaan maklumat peribadi anda kepada tujuan menyampaikan produk dan/ atau perkhidmatan kami sebagaimana yang diikrarkan di dalam perjanjian, dan melindungi maklumat peribadi anda dengan sebaiknya.

Updates to our Privacy Notice

We may amend this Privacy Notice from time to time and the updated version shall apply and supercede any and all previous versions, including but not limited to, leaflets or hard copy versions. Please check our website for information on our most up-to-date practices.

Our Privacy Notice is available in English and Bahasa Malaysia version. Where any dispute arising due to interpretation or translation, the English version of the Privacy Notice shall prevail.

Kemaskini Notis Privasi Kami

Kami mungkin meminda Notis Privasi ini dari semasa ke semasa, dan versi yang dipinda adalah terpakai dan menggantikan sebarang dan kesemua versi-versi yang terdahulu, termasuklah dan tidak terhad kepada, risalah dan salinan bercetak. Sila semak di laman web kami untuk maklumat mengenai amalan terkini kami.

Notis Privasi kami disampaikan di dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Bila mana terdapat sebarang persoalan mengenai pemahaman atau terjemahan, versi Bahasa Inggeris adalah digunapakai.

Our contact details

Should you have any queries, concerns or complaints in relation to this Privacy Notice , kindly contact us during office hours (between 9:00am to 5:00pm,  Mondays to Fridays (excluding public holidays)) at the following contact points:

Butir-butir perhubungan kami

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, keraguan atau aduan berkaitan dengan Notis Privasi ini, sila hubungi kami semasa waktu urusan rasmi (di antara 9:00 pagi hingga 5:00 petang,Isnin hingga Jumaat (kecuali cuti umum)) seperti berikut :- 

 

Designation/ Jawatan

:

Pengurus, Perhubungan Pelabur

Telephone No./ No. telefon

:

+603 2785 9800

Facsimile No./ No. faksimili

:

+603 2785 9901

E-mail/ E-mel

:

investorrelation@pelaburanmara.com.my

Address/ Alamat

:

Level 20, 1 Sentral, Jalan Rakyat,
Kuala Lumpur Sentral,
50470 Kuala Lumpur

Updated: 25/02/2016

 

 



Hakcipta © 2007-2017 PMB Investment Berhad. Paparan terbaik adalah di desktop dengan menggunakan versi terkini Mozilla Firefox atau Google Chrome. Versi lama Internet Explorer mungkin tidak serasi.

Terma & Syarat     Penafian   Privasi & Dasar