Pengalaman. Keyakinan.

TALIAN PELABUR : +603 2785 9900


PROFIL SYARIKAT 
 
 

LEMBAGA PENGARAH


YBhg. Dato' Abdul Malik bin Ismail

Pengerusi (Bebas)
YBhg. Dato' Sri Haji Abd Rahim bin Haji Abdul

Pengarah (Bebas)

-
YBhg. Professor Dr. Faridah binti Haji Hassan

Pengarah (Bebas)

-
Tuan Haji Mansoor bin Ahmad

Pengarah (Bebas)

-
YBhg. Dato’ Haji Mohammad Safie Asnawi

Pengarah (Bebas)
Encik Nik Mohamed Zaki bin Nik Yusoff

Pengarah (Bebas)

-
YBhg. Dato' Nazim Rahman

Pengarah (Tidak Bebas)

 

YBhg. Dato' Nazim Rahman adalah Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Pelaburan MARA Berhad. Beliau menyusun strategi untuk pelbagai aktiviti pelaburan untuk Pelaburan MARA selain memantau aktiviti-aktiviti operasi. Beliau telah terlibat di dalam pelaburan dan penubuhan dana di dalam pelbagai industri dan banyak terlibat dalam pengambil alihan entiti komersial sama ada entiti yang tersenarai atau tidak tersenarai, aset-aset hartanah dan projek-projek serantau. Sebelum ini, beliau telah memegang jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif untuk salah sebuah kumpulan telekomunikasi serantau dan juga sebagai Pengarah Presiden untuk subsidiari yang beroperasi di Indonesia dan  bertanggung jawab dalam perniagaan infrastruktur telekomunikasi serantau kumpulan tersebut.

 

Beliau kini adalah Ahli Lembaga Pengarah Bank of Abu Dhabi (M) Berhad dan memegang jawatan sebagai Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Resiko dan Jawatankuasa Ganjaran.

 

Dato' Nazim telah memulakan karier beliau dalam bidang perundangan dan pembiayaan korporat serta telah berkhidmat dengan firma-firma utama di Kuala Lumpur, London dan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Beliau juga telah menyumbang khidmat nasihat kepada institusi kewangan dan syarikat di dalam pelbagai aspek kewangan korporat, pembiayaan luar sempadan, penggabungan, pengambilalihan serta pelbagai aktiviti pengstrukturan semula.

 

Beliau mempunyai minat yang mendalam dalam perkembangan antarabangsa dan merupakan Fellow Antarabangsa pada 2011 di Pusat Kajian Strategik dan Antarabangsa, Washington DC. Seorang "Fulbright Scholar" dari Universiti Georgetown di mana beliau telah berjaya menperolehi Sarjana dalam bidang Perundangan.

 

 
Encik Najmi Haji Mohamed

Director (Non-Independent), CEO


Hakcipta © 2007-2017 PMB Investment Berhad. Paparan terbaik adalah di desktop dengan menggunakan versi terkini Mozilla Firefox atau Google Chrome. Versi lama Internet Explorer mungkin tidak serasi.

Terma & Syarat     Penafian   Privasi & Dasar